Yoğurtlu Erişte Salatası

Tarif defterimden;

Süzme yoğurt, turşu ve kavrulmuş cevizin çok yakıştığı  erişte salatasını deneyin derim…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 4 kişilik

Hazırlama & pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

2 su bardağı erişte + su + 1 tatlı kaşığı tuz

1 orta boy salatalık

5 – 6 adet kornişon turşu

2 diş sarımsak, ezilmiş

2 küçük kapya biber, incecik doğranmış

1/4 demet dereotu, incecik doğranmış

1,5 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

6 – 7 adet tam ceviz içi, kavrulmuş

Üzerine;

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 küçük kapya biber, incecik doğranmış

3 – 4 dal dereotu

2 – 3 adet tam cevizi içi, kavrulmuş

Yapılışı: 

*2 – 3 litre suyu derin bir tencereye alın, açık ateşte su kaynamaya başlayınca tuz ve erişteyi ekleyin. Yeme kıvamına gelene kadar yaklaşık 10 dakika haşlayın ve süzgeçten geçirin. Soğuması için kenarda bekletin.

*Salatalık ve kornişonları rendenin iri tarafıyla rendeleyin, sarımsak, kapya biber, dereotu, mayonez ve iri parçalara bölünmüş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Haşlanmış ve soğutulmuş erişteleri yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın.

*Salatayı servis tabağına geçirip üzerine doğranmış kapya biber, dereotu ve ceviz içi ile süsleyip zeytinyağı akıtın. Tüketene kadar buzdolabında saklayın.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu
giant slot