Lazanyadan Pratik Su Böreği

Elde açmaya vaktim yok ama canım su böreği çekiyor derseniz bu tarif tam size göre;)

  Evde paketi açılmış hazır lazanyayı değerlendirdiğim peynirli su böreğininin lezzetini biz çok beğendik, üstelik yapılışı da çok pratik…

   Bu arada bir gün önceden hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz…

Servis: 20*29 cm lik fırın kabında

Hazırlama süresi: 30 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

Malzemeler:

Lazanyayı haşlamak için;

15 yaprak lazanya

4 litre su

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

 Sosu için;

1 su bardağı süt, 200 ml

75 gr tereyağı, eritilmiş

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yumurta

———————————————-

300 gr beyaz peynir + lor karışımı

8 – 9 dal maydanoz, incecik doğranmış

———————————————

1 tatlı kaşığı tereyağı, fırın kabına sürmek için

Üzerine;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

*Suyu büyükçe bir tencereye alın, açık ateşte kaynamaya başlayınca tuz ve sıvı yağı ekleyin. Lazanyaları her defasında 5 er adet olmak üzere kaynayan suya bırakın, birbirlerine yapışmamaları için çatal veya kevgir kepçe yardımıyla ayırın. Yumuşayana kadar 3 – 4 dakika haşlayıp soğuk su dolu kaba aktarın ve temiz bir mutfak havlusu üzerine yan yana sıralayın. Diğerlerini de aynı işlemi uygulayın.

*Sos malzemelerini derin bir kaseye alıp el çırpıcısı ile iyice çırpın.

*Peynir, lor ve maydanozu karıştırın, ihtiyaç duyarsanız damak tadınıza göre az miktarda tuz ekleyin.

*Fırın kabının tabanına ve yanlarına tereyağı sürün, ilk 3 adet haşlanmış lazanyayı yan yana yerleştirin (kabın boyutuna göre lazanyalar biraz üst üste gelse de sorun olmuyor). Üzerine sostan 3 yemek kaşığı yayın, sosun üzerine peynirli karışımın 1/4 ünü serpiştirin. Toplamda 5 kat lazanya, aralarda 4 kat peynir olacak gibi aynı işlemi tekrar edin. Son 3 lü lazanyayı yerleştirip kalan sosu üzerine dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

*180 decede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip üzerleri kızarana kadar 30 dakika pişirin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu
panalomo