Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi: Pratik ve Lezzetli

Hindistan cevizi kurabiyesi, sadece dört malzeme ile hazırlanan pratik bir atıştırmalıktır. Glutensiz beslenenler için de uygundur.

hindistan cevizi kurabiye

Hindistan cevizi kurabiyesi, yumurta aklarını değerlendirmenin lezzetli bir yolunu sunar. Yağ ve un içermeyen bu kurabiyeler, sadece dört malzeme ile kısa sürede hazırlanabilir.

Glutensiz beslenenler için de uygun olan bu kurabiyeleri denemeniz önerilir.

Servis: 10 – 12 adet

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

250 ml’lik bardak ölçüsüyle;

2 yumurta akı

Yarım bardak toz şeker

1 çay kaşığı vanilya özütü

2 bardak Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:

*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

*Yumurta akı, toz şeker ve vanilyayı derin bir kaba alın, mikserin yüksek deviri ile köpükler oluşana kadar 3 – 4 dakika çırpın. Hindistan cevizini ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile ölçülendirerek yuvarlayın ve tepsiye sıralayın.

*175 derecede önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepside bekletin.

Kısa bir not;

*Hamura kolay şekil verebilmek için Hindistan cevizi rendesini kontrollü olarak ekleyin, yumurta akının ağırlığına göre biraz eksik ilave edebilirsiniz. Hamurunuzu karıştırırken toparlandıysa Hindistan cevizi rendesi bu aşamada yeterli olacaktır.

Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla kalın…

İlgili Haberler: Yaz Sıcaklarında Serinleten Karpuz Granita Tarifi · Pratik Portakal Marmeladı Tarifi ve Yapılışı

Başa dön tuşu