Herkesin Sevdiği: Çilekli Alman Pastası Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

10 dilim

HAZIRLAMA SÜRESİ

30 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

45 dakikaBu tarif Yemek.com editörü tarafından üretilmiştir.

Çilekli Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin:

  • 3adetyumurta
  • 1su bardağışeker
  • 1çay bardağı (1 parmak eksik)sıvı yağ
  • 1çay bardağı (1 parmak eksik)süt
  • 1yemek kaşığıyoğurt
  • 1paketvanilya
  • 1paketkabartma tozu
  • 2su bardağıun

Kreması İçin:

  • 2,5su bardağısüt
  • 1/2su bardağıtoz şeker
  • 3adetyumurta sarısı
  • 2yemek kaşığıun
  • 2yemek kaşığımısır nişastası
  • 1paketvanilin
  • 1tatlı kaşığıtereyağı
  • 2yemek kaşığısıvı krema

İç Malzemesi İçin:

Üzeri İçin:

  • 1yemek kaşığıpudra şekeri
  • 1adetçilek

Malzemen mi eksik?

Et, sebze, meyve, baharat ya da ihtiyacın olan ne varsa; hem taptaze, hem sürpriz indirimlerle Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile yanında, eksik malzemelerin dakikalar içinde kapında!

Çilekli Alman Pastası Tarifinin Püf Noktası

Kremasını hazırlarken yumurtalı karışıma süt miktarının yarısını ekleyerek de hazırlayabilirsiniz.

Çilekli Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
  • Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyin.
  • Yoğurdu ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Son olarak vanilin, kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Homojen bir kek harcı elde ettiğinizde hazır olacak.
  • Kelepçeli ve yuvarlak kek, orta boy kalıbını yağlayın. Kek harcını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen keki tezgahta soğumaya bırakın.
  • Kreması İçin:

  • Tencereye toz şeker ve sütü koyup kaynamaya bırakın.
  • Muhallebisi için yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini derin bir kasede tel çırpıcı ile karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra yumurtalı karışıma bir kepçe dökün ve hızlıca karıştırın. Ardından yumurtalı karışımın tamamını tencereye dökün ve karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan almadan önce tereyağını ve sıvı kremasyı ekleyin ve karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Çilekli Alman Pastası İçin:

  • Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin.
  • Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin ve kremanın tamamını ekleyip güzelce yayın.
  • Çilek dilimlerini ekleyin.
  • Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat dinlenmeye bırakın. Servis öncesinde pastanın üzerine pudra şekeri serpin ve çilek ile süsleyin. Afiyet olsun!
  • Başa dön tuşu
    sabong calendar