Pratik Kuru Bakla Köftesi Tarifi ve Hazırlanışı

Kuru bakla köftesi, vejeteryan ve glutensiz beslenenler için sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunuyor. İşte pratik tarifi.

kuru bakla köftesi

Kuru bakla köftesi, vejeteryan ve glutensiz beslenenler için sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Bol otlu bu köfte, süzme yoğurt ile atıştırmalık veya hafif bir öğün olarak tüketilebilir.

Servis: 8 – 10 adet

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:

250 gr lık bardak ölçüsüyle;

2 taze soğan

2 taze sarımsak

Yarım demet dereotu

1 kapya biber

2 bardak kuru iç bakla, haşlanmış ölçü

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yumurta

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Taze soğan, taze sarımsak ve dereotunu incecik doğrayın. Kapya biberi de minik tavla zarı formunda doğrayın. Haşlanmış baklaya zeytinyağı ve kişniş tohumu ekleyerek blenderde püre haline gelene kadar çekin. Doğranmış tüm malzeme, yumurta, karabiber, pul biber ve tuzu püre haline gelen baklaya ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan köfte şekli verip, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. 10 dakika önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Kuru bakla haşlama yöntemi:

Yarım kg kuru baklayı bir gün suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzdürüp tencereye alarak üzerlerine dört parmak aşacak şekilde su ekleyin ve kaynamaya başlayınca 5 dakika haşlayın. Üzerlerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alıp atın. Haşlanan baklaların suyunu süzdürüp soğuk sudan geçirin ve süzgeçe alın. Fazla sularından arındırmak için temiz bir mutfak bezinin üzerine aktarın. İki bardağını yukarıda verilen tarif için ayırıp kalanı fava veya salatalarda kullanmak üzere kilitli poşette derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın.

İlgili Haberler: Bol Sebzeli Vegan Noodle Tarifi · Bal Kabaklı Çikolatalı Kek Tarifi

Başa dön tuşu