Vişneli Badem Unlu Kek

Tarif defterimden;

 Vişneli & badem unlu yumuşacık leziz keki çay saatleriniz veya kahve yanı için kısa sürede hazırlayabilirsiniz…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

 

Servis: 20 cm lik kek kalıbında

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

200 gr un

75 gr badem unu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

———————

140 gr tereyağı, oda ısısında

200 gr toz şeker

3 büyük boy yumurta, oda ısısında

120 ml maden suyu

—————————

200 gr dondurulmuş vişne, çekirdekleri çıkarılmış ölçü

Üzerine;

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

 

 

Yapılışı:

*Vişneleri buzluktan çıkartıp çözülmeleri için kenara alın

*Elenmiş un, badem unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayın.

*Kalıbın tabanına 1 çay kaşığı tereyağı sürüp pişirme kağıdı ile kaplayın.

*Oda ısısındaki tereyağı ve toz şekeri derin bir kaba alıp kremaması kıvama gelene kadar mikserin yüksek deviri ile çırpın. Yumurtaları birer birer ekleyip 3 – 4 dakika daha çırpın. Unlu karışımı eklerken bir yandan çırpmaya devam edin. En son maden suyunu ekleyip hamur homojen kıvama gelene kadar çırpın. 

*Kek hamurunu pişirme kağıdı serilmiş kalıba aktarıp üzerini düzeltin. Vişneleri hamura hafifçe batırın.

*170 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirerek kürdan testi yapın, Kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir, gerekirse 5 dakika daha pişirin.

*Keki fırından çıkardıktan sonra ılınınca servis tabağına geçirin, üzerine pudra şekeri serpiştirin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu