Son vişneler! Bu tarif ile vişne kompostosu yapmayı mutlaka denemelisiniz

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan serinletici vişne kompostosu, hem lezzeti hem de kolay hazırlanışıyla sofraları süslüyor.

Vişne kompostosu yapmanın pratik yolunu öğrenmeye hazır mısınız?

Vişne Kompostosu Tarifi:

Malzemeler:

– 800 gram vişne

– 2 su bardağı toz şeker

– 6 su bardağı su

– 2 adet karanfil

– 1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:

1- Taze vişneleri kullanıyorsanız, çekirdeklerini çıkarmadan kullanabilirsiniz. Dondurulmuş vişne kullanacaksanız, önce buzluktan çıkarın ve bekletmeden şerbet karışımına ekleyin.

2- Dağılmamaları için vişneleri fazla kaynatmamaya dikkat edin. Şerbeti kısık ateşte kaynatın.

3- Sap kısımlarını temizledikten sonra bol suyla yıkadığınız vişneleri süzün. Ardından su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar tel bir çırpıcı ile karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ekleyerek kısık ateşte kaynatmaya başlayın.

4- Şerbet karışımı kaynamaya başladığında vişneleri ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin.

5- Çubuk tarçın ve karanfilleri çıkarın. Oda sıcaklığına geldikten sonra kompostoyu buzdolabında soğutun. Soğutulmuş vişne kompostosunu taneleriyle birlikte servis edebilirsiniz.

Serinletici ve lezzetli vişne kompostonuz hazır! Sıcak yaz günlerinde serinlemek için ideal bir içecektir. Afiyet olsun!

(Malatya Time)

Başa dön tuşu