Kayısılı Muzlu Kolay Sorbe Tarifi

Yaz lezzeti;

 Meyvelerin kendi şekerlerinin yeterli olduğu kayısılı & muzlu nefis sorbeyi birkaç malzeme ile kolaylıkla hazırlayabilirsiniz…

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

Servis: 6 kişilik

Hazırlama süresi: 10 dakika

Bekletme süresi: 3 – 4 saat veya bir gece

Malzemeler:

700 gr kayısı

2 olgun muz

1 tatlı kaşığı vanilya özütü

1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:

*Kayısıları yıkayıp kurulayarak her birini 4 – 5 parçaya bölün, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye tek sıra halinde yerleştirip dondurucuda  3- 4 saat veya bir gece bekletin.

*Muzların kabuklarını soyarak dilimleyin, donmuş kayısılarla birlikte blendere aktarın, üzerlerine vanilya özütü ve limon suyunu akıtın. Pürüzsüz hale gelene kadar blenderden geçirin,  yayvan bir kaba aktarıp üzerini düzeltin, üzerini streç film ile kaplayarak tekrar dondurucuya kaldırın.

*Sorbe 2 – 3 saat donduktan sonra yemeye hazır hale geliyor.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

 

Başa dön tuşu